A decedat regizorul Eldar Reazanov

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaКинорежиссер Эльдар Рязанов
Кинорежиссер Эльдар Рязанов - Sputnik Moldova
Abonare
Moartea renumitului cineast a fost anunțată de către nepotul său Dmitri Troianovski.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Regizorul Eldar Reazanov a decedat la Moscova, la vârsta de 88 de ani, a anunțat luni nepotul său Dmitri Troianovski.

„El nu mai este", a spus Troianovski pentru RIA Novosti.

În ultimul an, Reazanov a fost spitalizat în câteva rânduri. În noiembrie anul trecut el a fost internat în stare gravă la ICȘ „N. N. Burdenko", fiind externat în ianuarie 2015.

Pe parcursul anului curent a mai fost internat de câteva ori, ultima dată la 21 noiembrie, la o clinică din Moscova.

Eldar Reazanov s-a născut la Samara pe data de 18 noiembrie 1927. La scurt timp, împreună cu familia, s-a mutat la Moscova. După divorțul părinților, mama a fost cea care s-a ocupat de educația viitorului regizor. Eldar și-a făcut studiile la Institutul Unional de Stat de Cinematografie, clasa marelui regizor Kozințev. A debutat cu filme documentare. În anul 1956 pe ecrane a apărut prima sa comedie „Карнавальная ночь" („Noaptea de carnaval"). Prin acest film publicul l-a cunoscut nu numai pe Reazanov, ci și pe actorii Iuri Belov și Liudmila Gurcenko.

Regizorul a creat zeci de filme, printre care „Fata fără adresă", „Omul de nicăieri", „Roman la serviciu", „Garajul" ș. a.

 

Fluxul de știri
0