Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă a împrumutat 140 de milioane şi speră că Guvernul nu va „falimenta”

© privesc.euDorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
Salariile bugetarilor din Chişinău sunt achitate din împrumuturi luate de primărie de la unele bănci comerciale.

CHIŞINĂU, 30 noiembrie – Sputnik. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, speră că Guvernul nu va falimenta şi că va putea să-şi onoreze obligaţiunile financiare faţă de primăria capitalei. Acesta a anunţat că la ora actuală, din cauza lipsei transferurilor de la bugetul de stat, municipiul Chişinău are luate credite cu dobândă de la băncile comerciale în sumă de 140 de milioane de lei.

Comisia economie buget si finante - Sputnik Moldova
Trist şi oficial: ministrul Finanţelor cere tăierea cheltuielilor bugetare

Edilul a ţinut să precizeze că municipalitatea s-a văzut nevoită să se împrumute de la unele bănci comerciale din cauza că transferurile care trebuiau să vină de la bugetul de stat întârzie, iar salariile şi alte cheltuieli, în special în sfera învăţământului, trebuie să fie achitate la timp.

„Ei (Guvernul, n.red.) ne datorează 280 de milioane de lei. Acestea sunt datoriile curente pentru învăţământ şi sunt bani destinaţi salarizării profesorilor, întreţinerii, educaţiei în general. Ultimul împrumut în mărime de 50 de milioane de lei a fost luat săptămâna trecută, ca să putem achita salariile pentru luna noiembrie. Sperăm că poate domnul Brega (premierul interimar şi membru al PL, n.red.), ne va putea ajuta”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Primarul capitalei şi-a exprimat speranţa că banii pe care Guvernul îi datorează primăriei Chişinău vor fi transferaţi până în primăvară. „Dacă Guvernul nu va falimenta”, a subliniat Chirtoacă.

Chirtoacă a dat asigurări că „nu se pune problema în Chişinău privind achitarea salariilor”.

 

Fluxul de știri
0