Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile din Transnistria: nereguli depistate de observatorii din FR

© Sputnik / Г. Буланов / Accesați arhiva multimediaДом Советов
Дом Советов - Sputnik Moldova
Abonare
Observatorii ruși, membri ai asociației „Гражданский контроль” („Controlul civic”), menționează că printre încălcările depistate la alegerile din Transnistria se numără și agitația electorală în ziua scrutinului. Ei afirmă că unele secții de votare nu au fost adaptate suficient pentru a face față unui număr mare de alegători.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Observatorii de la asociația rusă „Controlul civic" au atenţionat asupra unui șir de încălcări în organizarea procesului de votare la alegerile din Transnistria.

Este vorba în special de neadaptarea unor secții de votare pentru primirea unui număr mare de votanți, nereguli în listele de alegători, există pretenții şi față de organizarea alegerilor la domiciliu, de asemenea, au fost înregistrate încălcări privind agitația electorală în ziua alegerilor. La Bender, de exemplu, în ziua alegerilor pe străzi se deplasa un automobil afișând portretul unuia dintre candidați, a menţionat unul dintre observatori.

Памятник Ленину в Тирасполе. Архивное фото - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alegerile din Transnistria ar putea fi validate

Duminică în Transnistria pentru prima dată au avut loc în aceeași zi alegerile deputaților în consiliile orășenești, sătești, a șefilor administrațiilor sătești și a deputaților în Sovietul Suprem al Transnistriei. Comisia Electorală Centrală a republicii nerecunoscute nistrene a înregistrat 136 de candidați, care au pretins la 43 de locuri de deputat în parlament.

Reprezentanți ai asociației ruse pentru protecția dreptului la alegeri „Controlul civic" au urmărit duminică desfășurarea scrutinului la Tiraspol și în alte localități din Transnistria. Copreședintele asociației, Aleksandr Brod, a transmis pentru RIA Novostri  că, până în prezent, CEC din Transnistri așa și nu are acces la listele persoanelor care votează în unitățile militare.

Afară de aceasta, unii observatori străini au avut bănuieli că la unele sectoare electorale studenții s-au folosit de metoda „caruselului" (votare în masă la câteva sectoare electorale — n. red.). Brod a spus că toate informațiile parvenite de la observatorii străini erau verificate operativ de către CEC din Transnistria. El a menționat că pentru activitatea observatorilor au fost create toate condițiile necesare.

Fluxul de știri
0