Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile din Transnistria ar putea fi validate

© SputnikПамятник Ленину в Тирасполе. Архивное фото
Памятник Ленину в Тирасполе. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Comisiei Electorale Centrale din autoproclamata regiune nistreană a anunţat că participarea la vot către mijlocul zilei a depăşit 22 la sută, iar observatorii internaţionali nu au observat încălcări serioase.

Chişinău, 29 nov — Sputnik. În majoritatea circumscripţiilor electorale participarea la urnele de vot a depăşit către miezul zilei 22 la sută dintre alegători. Deja peste câteva ore alegerile ar putea fi validate sub aspectul prezenţei la vot. Despre aceasta a declarat preşedintele aşa-numitei Comisii Electorale Centrale din Transnistria, Elena Gorodeţkaia.

În autoproclamata Republică Moldovenească Nistreană alegerile se vor considera valabile dacă la vot vor participa 25% din alegători din fiecare sector.

Дом Советов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Transnistria duminică au loc alegeri comasate

Majoritatea observatorilor internaţionali nu au constata încălcări majore ale procesului electoral. Conform informaţiilor din mass-media, aceştia au semne de întrebare referitor la procesul de vot al militarilor, care votează la secţie de votare separată şi astfel nu poate fi determinată respectarea drepturilor electorale. Alte încălcări, care potrivit observatorilor sunt nesemnificative, sunt suprafaţa prea mică a secţiilor de votare, dar şi mai multe încălcări ale zilei „tăcerii", când este interzisă agitaţia electorală cu 24 de ore înainte de începerea procesului de votare.

Unul dintre observatorii internaţionali, Marco Teslici din Serbia,  a menţionat că „am reuşit să vizităm mai multe secţii de votare. Am vrea să menţionăm că alegerile se desfăşoară în deplină conformitate cu normele internaţionale".

Amintim că autorităţile din Moldova deja au declarat aceste alegeri ca fiind nelegitime şi au făcut un apel către reprezentanţii ţărilor străine să nu trimită în Transnistria observatorii săi.

Moldova a pierdut controlul asupra Transnistriei din 1992.

Fluxul de știri
0