Luni la Paris se deschide Conferința ONU pe tema modificărilor climatice (COP21)

© Sputnik / Валерий Мельников / Trecere la banca de fotografiiГорода мира. Париж
Города мира. Париж - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La Conferință vor participa 14 mii de reprezentanți ai societății civile. În cadrul acestui forum se vor desfășura 65 de proiecte din sfera culturii, 227 de alte genuri de acțiuni, 184 de discuții și mese rotunde.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Luni la Paris este inaugurată Conferința părților Convenției-cadru a ONU cu privire la modificările climatice COP21 la care vor sosi șefi și reprezentanți ai peste 150 de țări, transmite RIA Novosti.

În decembrie 2014, la Conferința a XX-a de la Lima, reprezentanții a 196 de țări-participante ale Convenției-cadru au aprobat textul acordului care va sta la baza acordului de la Paris. Acesta urmează a fi semnat în timpul COP21 și, după cum se prevede, în 2020 va înlocui protocolul de la Kyoto.

Acest protocol (de la Kyoto) reprezintă o convenție internațională, adoptată la Kyoto, în Japonia, în anul 1997, drept supliment la convenția-cadru a ONU cu privire la modificările climatice care obligă țările dezvoltate și țările cu economie în tranziție să reducă sau să stabilizeze emisiile gazelor cu efect de seră.

Padure - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Efectele schimbărilor climatice asupra mediului, discutate la Chişinău

La Conferința de la Paris vor participa 14 mii de reprezentanți ai societății civile. Circa 6 mii de jurnaliști au depus cerere pentru a li se permite să reflecte acest eveniment, însă au fot acreditați doar 3 mii. Organizatorii au explicat acest fapt prin imposibilitatea din punct de vedere tehnic de a-i primi pe toți doritorii.

În cadrul acestui forum se vor desfășura 65 de proiecte din sfera culturii, 227 de alte genuri de acțiuni, 184 de discuții și mese rotunde. În total, pe parcursul desfășurării conferinței sunt prevăzute aproximativ 6 mii de evenimente.

Pentru organizarea și pregătirea COP21 s-au cheltuit 170 milioane de euro.

 

Fluxul de știri
0