Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu: candidatul la funcţia de premier nu este desemnat din vina PLDM

© privesc.euMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
„Din păcate, din cauza că PLDM rămâne pe poziţia veche, nu putem anunţa un candidat la funcţia de prim-ministru", a declarat Ghimpu după consultările de vineri cu Preşedintele Nicolae Timofti.

CHIŞINĂU, 27 noiembrie – Sputnik. În opinia lui Mihai Ghimpu, candidatul la funcţia de premier nu poate fi desemnat din cauza PLDM, adică din cauza că liberal-democraţii nu participă la negocierile de formare a majorităţii parlamentare.

„Din păcate, din cauza că PLDM rămâne pe poziţia veche, nu putem anunţa un candidat la funcţia de prim-ministru. Azi nu am discutat dacă premierul va fi politic sau apolitic. Cum premierul poate fi apolitic, de vreme de guvernul este o instituţie politică?”, a menţionat Ghimpu.

Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Politică
Leancă face front comun cu Ghimpu împotriva PDM

Fiind întrebat de jurnalişti despre rostul consultărilor şefului statului cu fracţiunile, în condiţiile în care deocamdată totul este neclar, Ghimpu a spus:

„Am venit la consultări pentru că Preşedintele trebuie să consulte fracţiunile. Acum el consultă punctele de vedere ale fracţiunilor. Dar aşa cum nu avem majoritate, desemnarea prim-ministrului poate însemna un eşec. Simt că ne vom aşez la masa de negocieri toţi patru. Acum este important să nu ne grăbim”, a declarat Ghimpu.

Liderul liberalilor a mai spus că de politicienii moldoveni depinde dacă în acest an va reuşi sau nu FMI să vină în Republica Moldova.

 

Fluxul de știri
0