Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Transnistria duminică au loc alegeri comasate

© Sputnik / Г. Буланов / Accesați arhiva multimediaДом Советов
Дом Советов - Sputnik Moldova
Abonare
În nerecunoscuta republică transnistreană, duminică vor avea loc pentru prima dată alegerile concomitente ale deputaţilor în consiliile orășenești, deputaților din sate, șefilor administrațiilor rurale și deputaților în Sovietul Suprem.

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Alegerile comasate vor avea loc pentru prima dată în Transnistria duminică. Sunt planificate concomitent patru companii electorale — alegerea deputaților în consiliile municipale, a deputaților din localitățile rurale, șefilor administrațiilor din localitățile rurale și deputaților în Sovietul Suprem al Transnistriei. În orașe, alegătorii vor trebui să aleagă doi deputați — în Sovietul Suprem și în consiliile locale, iar locuitorii de la sate vor trebui să aleagă șeful administrației localității. În ziua alegerilor, alegătorii vor primi câteva buletine, care se vor deosebi ca dimensiuni și culoare: galben verde, roșu, de format A4 și A5.

Дом Советов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șeful Transnistriei provoacă marele business înainte de alegeri

Potrivit CEC, în sectoarele electorale toată ziua se va face o monitorizare video — de la deschidere până la numărarea voturilor. Dreptul de monitorizare îl au observatorii și persoanele de încredere.

În Transnistria alegerile se vor considera valabile dacă la vot vor participa 25% din alegători din fiecare sector.

La 1 iunie 2015, numărul de alegători din Transnistria era de 431 307 oameni.

Autoritățile din Moldova deja au declarat aceste alegeri ca fiind nelegitime și au făcut un apel către reprezentanții țărilor străine  să nu trimită în Transnistria observatorii săi.

Moldova a pierdut controlul asupra Transnistriei din 1992.

Fluxul de știri
0