Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Platforma DA scandează „Unire”

© Sputnik / Ruslan Shalapuda / Accesați arhiva multimediaАкции протеста в Кишиневе
Акции протеста в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii şi simpatizanţii Platformei DA au scandat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău lozinci de unire a Republicii Moldova cu România.

CHIŞINĂU, 29 nov – Sputnik. Membrii şi susţinătorii Platformei „Demnitate şi Adevăr” (DA)  adunaţi duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău au scandat lozinci de unire a Republicii Moldova cu România. 

протест платформы ДА - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mitingul Platformei DA: condiţiile meteo mai puternice decât politica

Câteva minute în şir simpatizanţii şi membrii Platformei  DA au strigat „Unire”. De asemenea, un grup de liceeni din Chişinău au cântat pe scena Platformei DA cântecul „Fraţi români de pretutindeni despărţiţi de atâtea ori”. 

Manifestanţii au aplaudat cu mult fast acest cântec, iar unul din liderii Platformei Valentin Dolganiuc i-a invitat pe aceşti elevi să mai vină la acţiunile Platformei. 

Câteva sute de oameni s-au adunat duminică în PMAN la mitingul organizat de Platforma DA. Liderii Platformei au declarat la acest miting că nu mai târziu de decembrie vor „pune pe tapet o alternativă politică pentru Moldova pentru că atunci când vom avea alegeri anticipate să fim pregătiţi să avem pentru cine vota”.


Fluxul de știri
0