Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mitingul Platformei DA: condiţiile meteo mai puternice decât politica

© Sputnik / Мирослав Ротарьпротест платформы ДА
протест платформы ДА - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza temperaturilor joase, a vântului puternic şi rece şi a burniţei majoritatea doritorilor de a veni la protestul Platformei DA au decis să rămână acasă.

CHIŞINĂU, 29 nov – Sputnik. Condiţiile meteo au dat peste cap planurile Platformei DA, care prin organizarea duminică a unui miting a încercat să reanimeze mişcarea protestatară din faţa Guvernului care demult şi-a pierdut elanul.  

Duminică în faţa clădirii Guvernului din Chişinău s-au adunat cu greu în jur de o mie de oameni. Pentru a crea iluzia unui protest masiv, manifestanţii s-au dispersat pe întreg perimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale, blocând astfel şi circulaţia transportului. 

Полиция 29.11.2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Forţe de ordine au fost mobilizate spre clădirea Guvernului RM

Clădirea Guvernului continuă să fie păzită de poliţişti. 

Potrivit datelor Sputnik, au eşuat mitingurile de protest organizate de Platforma DA şi în alte localităţi ale republicii. De exemplu, la Orhei s-au adunat în jur de 150 de oameni, majoritatea dintre care erau locuitori din raioanele învecinate. La Soroca la mitingul Platformei DA au venit aproximativ 200 de persoane. 


Fluxul de știri
0