Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câteva mii de oameni protestează din nou în centrul Chişinăului

© Sputnik / Мирослав Ротарьпротест платформы ДА
протест платформы ДА - Sputnik Moldova
Abonare
Platforma DA organizează astăzi acţiuni de protest în şapte localităţi din ţară. În Chişinău participă câteva mii de oameni. Autorităţile au întreprins acţiuni sporite de securitate, clădirea Guvernului fiind înconjurată de sute de poliţişti.

Chişinău, 29 nov — Sputnik. În Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău se desfăşoară un nou miting la care participă câteva mii de oameni. Acţiunea se desfăşoară la iniţiativa Platformei Civice „DA", iar protestatarii cer demisia conducerii statului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Tot astăzi, Platforma DA organizează acţiuni de protest în alte şase localităţi din ţară, Soroca, Orhei, Bălţi, Hânceşti, Cahul şi Ungheni.

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr" a organizat până acum mai multe proteste de amploare: pe 5 aprilie, 3 mai, 7 iunie, 6 septembrie şi 4 octombrie, iar din 6 septembrie se află în acţiuni de protest nonstop după ce au instalat corturi în faţa clădirii Executivului, loc denumit „Oraşul Demnităţii".

Vasile Nastase, Platforma DA - Sputnik Moldova
Năstase: Mitingul Platformei DA și Congresul PSRM, pe agende diferite

Autorităţile au întreprins acţiuni sporite de securitate, clădirea Guvernului fiind înconjurată de sute de poliţişti şi pentru că în apropierea imediată a clădirii Guvernului, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac" se desfăşoară Congresul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Totodată, amintim că prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a trimis duminică o dispoziţie Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Ministerului Justiţiei, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Procuraturii Generale, Biroului pentru Reintegrare şi Cancelariei de Stat, în legătură cu sporirea, în ultima perioadă, a factorilor de risc cu caracter intern şi extern ce pot submina securitatea naţională.

Brega a cerut instituţiilor responsabile să-şi intensifice activitatea pentru prevenirea şi descurajarea manifestărilor violente şi asigurarea caracterului paşnic al acţiunilor de protest.

Fluxul de știri
0