Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Năstase: Mitingul Platformei DA și Congresul PSRM, pe agende diferite

© privesc.euVasile Nastase, Platforma DA
Vasile Nastase, Platforma DA - Sputnik Moldova
Abonare
Mitingul anunțat de Platforma DA pentru duminică, în centrul Capitalei, nu are nimic în comun cu Congresul Partidului Socialiștilor, care va avea loc în aceeași zi, la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Unul dintre fruntașii Platformei Civice pentru Demnitate și Adevăr, jurnalistul Vasile Năstase, a declarat pentru Sputnik Moldova că suprapunerea celor două evenimente este o simplă coincidență, iar Platforma DA și PSRM au agende politice diferite.

Pe de altă parte, Vasile Năstase a calificat drept speculații și afirmațiile din presă precum că desfășurarea paralelă a celor două manifestații publice ar putea constitui o sursă de tensiune și că între cele două tabere ar putea avea loc altercații și chiar violențe. Fruntașul Platformei DA a spus că până acum protestatarii de dreapta și cei de stânga, printre care sunt adepții Partidului Socialiștilor și ai Partidului Nostru, au manifestat pașnic, unii în fața Guvernului, iar alții în fața Parlamentului, fără ca intre ei să aibă loc incidente. 

Jurnalistul a mai precizat că manifestații de masă de protest vor avea loc duminică nu doar la Chișinău, ci și în alte opt regiunii ale țării, care se vor desfășura concomitent. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PSRM convoacă duminică al XIII-lea Congres ordinar

Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a declarat pentru Sputnik Moldova că socialiștii nu au putut să-și sincronizeze desfășurarea congresului cu mitingul Platformei DA dat fiind faptul că primul a fost stabilit mult timp în urmă. „Congresul Partidului Socialiștilor este unul ordinar, care nu a fost planificat cu o săptămână în urmă sau două, ci de foarte mult timp. Faptul că se întâmplă concomitent cu un alt eveniment care a fost planificat acum două săptămâni, e pe seama celor de la Platforma DA care au planificat acest protest", a declarat consilierul municipal socialist.

În același timp, Ceban a exclus posibilitatea apariției unor altercații sau violențe între reprezentanții celor două tabere. „Pe e o parte, Partidul Socialiștilor își desfășoară toate acțiunile, începând cu cele de protest, în mod pașnic. Pe de altă parte, am invitat la Congres toate mass-media, toți analiștii politici de la stânga la dreapta, de la cei mai radicali de stânga la cei mai radicali de dreapta, să vadă cum desfășurăm noi acest Congres. Nu avem de gând să destabilizăm situația. Ceea ce ține de Platforma DA, ei au agenda lor pe care nu o cunoaștem și care puțin ne interesează. Sper și nu văd cum duminică ar putea să apară situații mai complicate", a conchis Ion Ceban.

Vom menționa că cel de-al XIII-lea Congres ordinar al Partidului Socialiștilor se va desfășura în incinta Palatului Naţional „Nicolae Sulac", cu începere de la ora 11.00. Mitingul Platformei DA va demara cu o oră mai târziu, în Piața Marii Adunări Naționale, la o distanță de doar vreo 200 de metri de Palatul Național.

Fluxul de știri
0