Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul interimar solicită măsuri sporite de securitate în ţară

© gov.mdИ.о. премьер-министра Георге Брега
И.о. премьер-министра Георге Брега - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul interimar a solicitat instituţiilor statului să intensifice activitățile de asigurare a securității naționale.

CHIŞINĂU, 29 nov – Sputnik. Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a trimis duminică o dispoziție Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Ministerului Justiției, Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generale, Biroului pentru Reintegrare și Cancelariei de Stat, în legătură cu sporirea, în ultima perioadă, a factorilor de risc cu caracter intern și extern ce pot submina securitatea națională.

Сирийские военные захватили оружие и форму террористов в Тель-Скеке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova ar putea fi folosită ca bază pentru pregătirea unor atacuri teroriste

Brega a cerut instituţiilor responsabile să-și intensifice activitatea pentru prevenirea și descurajarea manifestărilor violente şi asigurarea caracterului pașnic al acțiunilor de protest. 

Instituţiile vizate trebuie să sporească acțiunile de monitorizare şi control asupra fluxului de cetățeni străini care sosesc sau tranzitează Republica Moldova „în vederea depistării persoanelor ce prezintă risc pentru ordinea publică și securitatea națională, membrilor și simpatizanților organizațiilor extremiste, teroriste sau criminale”. 

poliţie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţia a instituit un control special la instituţiile de importanţă majoră

Se impune şi monitorizarea sporită și prevenirea escaladării situației în Zona de Securitate, descurajarea acțiunilor unilaterale din partea regiunii transnistrene, menținerea dialogului cu Tiraspolul.

Printre acţiunile ce urmează să fie luate de instituţiile statului sunt şi intensificarea măsurilor de prevenire și combatere a terorismului şi monitorizarea, descurajarea şi stoparea manifestărilor de extremism.

În dispoziția sa, premierul interimar a cerut conducătorilor autorităților să se asigure că, în timpul îndeplinirii măsurilor preconizate, vor fi evitate cazurile de abuz în serviciu, de violare a drepturilor și libertăților omului sau de încălcare a procedurilor existente.

 

Fluxul de știri
0