Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful Transnistriei provoacă marele business înainte de alegeri

© Sputnik / Г. Буланов / Accesați arhiva multimediaДом Советов
Дом Советов - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Transnistriei Evghenii Șevciuk a criticat aspru marele business într-o adresare televizată către locuitorii republicii.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Președintele Transnistriei, Evghenii Șevciuk, a criticat aspru marele business într-o adresare televizată către locuitorii republicii.

”Unii oligarhi au impertinența să șantajeze guvernul: ”Nu veți da energie ieftină – mii de oameni vor fi disponibilizați”, a spus Șevciuk la Primul canal din Transnistria.

Liderul Transnistriei nu a precizat pe cine are în vedere, dar a fost clar că este vorba despre cel mai mare holding din republică, ”Șerif”, unde Șevciuk a activat o perioadă îndelungată.

Дом Советов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Al doilea recensământ al populației începe pe 14 octombrie în Transnistria

”Dacă voi, așa-numiții businessmani, vă veți comporta și pe viitor așa – veți șantaja statul, veți speria populația, atunci veți avea de furcă cu organele de drept ale Transnistriei”, a amenințat Șevciuk.

Totodată, el a remarcat, că pentru autoritățile Transnistriei scopul principal este modernizarea economiei.

În ultima duminică a lui noiembrie 2015, în nerecunoscuta republică nistreană va fi organizată pentru prima dată o zi unică de vot. Vor avea loc concomitent patru campanii electorale: alegerea deputaților în sovietele orășenești, consilierilor săteşti, șefilor administrațiilor din sate, dar şi deputaților în Sovietul Suprem al Transnistriei.

Din 1992, Transnistria este teritoriu care nu mai este controlat de Republica Moldova.

Fluxul de știri
0