Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Intrare interzisă în Chișinău pentru un membru al Camerei Civice a Rusiei

© photo://Avia InvestМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul Camerei Civice a FR Gheorghi Fiodorov intenționa să ajungă sâmbătă la Tiraspol la invitația colegilor din stânga Nistrului.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. Sâmbătă pe Aeroportul Internațional Chișinău membrului Camerei Civice a Rusiei Gheorghi Fiodorov i s-a adus la cunoștință decizia privind refuzul de a i se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, din motive necunoscute, transmite RIA Novosti.

Fiodorov se va întoarce cu următoarea cursă la Moscova.

Acesta intenționa să plece la Tiraspol la invitația colegilor din Camera Civică a Transnistriei.

Reprezentanții camerei Civice a Rusiei au declarat că ei consideră această interdicție pentru Fiodorov drept „instalarea unei bariere pentru contactele tradiționale umanitare și interpersonale dintre țări".

Заседание Совета Федерации РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Senator: FR va susține Transnistria în condițiile de blocadă

„Această poziție a autorităților moldovene reprezintă o continuare a politicii inacceptabile de blocare social-economică a Transnistriei", se spune în comunicatul serviciului de presă al Camerei Civice a Rusiei.

Anterior, cinci observatori din partea asociației ruse pentru protecția drepturilor electorale „Controlul civic" care plecau la alegerile din Transnistria au fost de asemenea întorși de pe Aeroportul Chișinău.

Fluxul de știri
0