Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Senator: FR va susține Transnistria în condițiile de blocadă

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaЗаседание Совета Федерации РФ
Заседание Совета Федерации РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Noi nu am renunţat niciodată la misiunea noastră de bun prieten, de partener al Republicii Moldoveneşti Nistrene, care este interesat de faptul ca problemele republicii să fie soluţionate fără a fi afectată securitatea populaţiei, a declarat Konstantin Kosaciov.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Rusia va continua să acorde ajutor Republicii Moldoveneşti Nistrene, care de facto este supusă unei blocade atât din partea Moldovei, cât și a Ucrainei, a declarat luni Konstantin Kosaciov, președintele Comisiei pentru Relaţii Externe din Consiliul FR, după întrevederea la Moscova cu delegația Sovietului Suprem al RMN.

”Întâlnirea a avut loc într-o perioadă complicată pentru republică, în condițiile unei blocade severe din partea Ucrainei, dar și din partea Moldovei. Oamenii își pun tot mai des întrebarea, ce viitor va avea Transnistria, în ce măsură sunt justificate jertfele şi suferinţele suportate în ultimii 25 de ani”, a declarat Kosaciov.

Присяга батальона Азов в Киеве - Sputnik Moldova
Politică
Activiștii ”Azov”-ului ucrainean au decis să blocheze Transnistria

El a subliniat că aceste probleme sunt foarte importante, ţinând cont de alegerile parlamentare care vor avea loc în acest an și alegerile președintelui RMN care vor avea loc în 2016.

”A avut loc o discuție interesantă, deschisă, un schimb de opinii fervent despre situația din republică, despre starea de lucruri din jurul republicii, despre rolul pe care poate să-l joace Rusia în acst context. Noi nu am renunţat niciodată la misiunea noastră de bun prieten, de partener al Republicii Moldoveneşti Nistrene, care este interesat de faptul ca problemele republicii să fie soluţionate fără a fi afectată securitatea populaţiei, bunăstarea acesteia”, a subliniat Kosaciov.

 

Fluxul de știri
0