Peskov: linia fierbinte între FR și Turcia a fost întreruptă

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, porte-parole du président russe
Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova
Abonare
Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Rusiei, a declarat că linia fierbinte ruso-turcă de prevenire a situațiilor excepționale nu mai funcționează.

CHIȘINĂU, 28 nov — Sputnik. După incidentul cu avionul Su-24, între Rusia și Turcia a fost întreruptă linia fierbinte, creată anterior pentru prevenirea situațiilor excepționale, a declarat sâmbătă pentru RIA Novosti Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui FR.

Pe data de 24 noiembrie în Siria a fost doborât un bombardier rusesc Su-24. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că aparatul de zbor a fost doborât de către o rachetă „aer-aer" lansată de pe un bombardier turc F-16 deasupra teritoriului Siriei și a căzut la patru kilometri de la granița cu Turcia. Președintele rus a numit acest incident „lovitură pe la spate" din partea complicilor teroriștilor.

Премьер-министр Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время совместной с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Erdogan: atunci când a atacat avionul Su-24, Turcia nu știa cui aparține acesta

„A fost întreruptă linia fierbinte care fusese creată special pentru prevenirea situațiilor excepționale", a declarat Peskov.

„Cronologic, haideți să ne amintim, cu regret, că îndată după ce au fost făcut publice tezele lui Putin, a urmat această declarație, nu prea explicabilă din punct de vedere juridic, a președintelui Turciei, Erdogan, cu privire la avioanele turcești din spațiul aerian al Siriei", a spus Peskov, răspunzând la întrebările referitoare la o posibilă reluare a contactelor.

 

Fluxul de știri
0