Erdogan: atunci când a atacat avionul Su-24, Turcia nu știa cui aparține acesta

© Sputnik / Sergey Guneyev / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время совместной с президентом России Владимиром Путиным
Премьер-министр Турции Реджеп Тайип Эрдоган во время совместной с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Abonare
Despre faptul că bombardierul Su-24, doborât în ajun de un avion turcesc F-16, ar aparține Federaţiei Ruse, la Ankara s-a aflat deja după incident, din declarațiile Moscovei, afirmă președintele Turciei.

CHIȘINĂU, 25 nov — Sputnik. Autoritățile turce au aflat despre faptul că Forţele Aeriene ale țării au doborât un avion militar rus doar după ce acest lucru a fost confirmat de Ministerul Apărării din Rusia, a declarat președintele Turciei Tayyip Erdogan la Congresul Economic Islamic Internațional de la Istanbul.

"Faptul că avionul aparține Federației Ruse a devenit clar doar după ce acest lucru l-au declarat autoritățile ruse ", a spus Erdogan, citat de RIA Novosti.

Бомбардировщик Су-24 - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Incidentul cu avionul SU-24 va avea urmări pentru relaţia cu Turcia

El a declarat că două avioane militare au intrat în spațiul aerian al Turciei — unul dintre ele l-a părăsit, iar altul a fost doborât.

"Ieri, două avioane cu apartenență de stat necunoscută au survolat spațiul nostru aerian în provincia Hatai. Militarii noştri le-au făcut zece avertizări în timp de cinci minute, după care unul dintre avioane a părăsit teritoriul Turciei, iar cel de al doilea a continuat insistent să încalce spațiul nostru aerian. Avioanele noastre de vânătoare F-16 au deschis focul asupra lui", a spus Erdogan.

Marți, un avion rus Su-24 s-a prăbuşit în Siria. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a comunicat că avionul a fost doborât de o rachetă "aer-aer" de pe un F-16 turc, deasupra teritoriului sirian și s-a prăbușit în Siria la patru kilometri de hotarul cu Turcia. Cartierul General al FA ale FR a declarat că Su-24, care a fost atacat, nu a trecut hotarul Turciei și acest lucru este confirmat de datele apărării antiaeriene siriene. Turcia afirmă că nava rusească i-ar fi încălcat spațiul aerian.

Fluxul de știri
0