Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autenticitatea înregistrării video din Afganistan, sub semnul întrebării

© Sputnik / Владимир Вяткин / Trecere la banca de fotografiiВид на город Кабул
Вид на город Кабул - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene nu a confirmat şi nici nu a infirmat veridicitatea înregistrării video cu mai multe persoane luate în captivitate de talibani în Afganistan.

CHIŞINĂU, 27 nov – Sputnik.  Oficialităţile din Moldova nu pot oferi deocamdată nici o informaţie despre autenticitatea înregistrării video apărută vineri în presa afgană. În filmuleţul plasat pe Afghan Press sunt înregistrate imagini cu un elicopter prăbuşit şi mai multe persoane luate în captivitate de talibani. 

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene nu a confirmat şi nici nu a infirmat veridicitatea înregistrării video. Instituţia este în aşteptarea informaţiilor oficiale. Noi cu atât mai mult nu putem da vreo informaţie”, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aeronautice Civile, Irina Bodolica. 

Вертолет Ми-17-1В - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Confirmat: un cetăţean moldovean mort în Afganistan

Autoritatea Aeronautică Civilă  a confirmat joi moartea unui cetăţean moldovean în Afganistan. 

„Ca urmare a evenimentului aviatic produs în Afganistan, pe 24 noiembrie, cu implicarea unui elicopter înmatriculat în Republica Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova, membru al echipajului, identitatea căruia nu este confirmată oficial deocamdată”, anunţa AAC.

 

Informația a fost confirmată de către compania aeriană „Valan International Cargo Charter” și reprezentanții Contractantului Guvernului SUA.

Elicopterul de tip MI 17-1V acorda sprijin de transport aerian civil pentru Forțele de Securitate Naționale ale Afganistanului. Elicopterul a sosit în Afganistan la data de 30 octombrie 2015 și era bazat în Mazar-I-Sharif, Afganistan.

Pe 24 noiembrie, elicopterul cu 3 membri ai echipajului opera o misiune programată, transportând 18 persoane din Afganistan. Aproximativ la orele 15:30, ora locală a Afganistanului, un apel de tip "May Day" a fost primit de la echipajul elicopterului, informând că elicopterul a fost lovit, doborât şi a luat foc. Conform informațiilor preliminare, elicopterul a efectuat o aterizare de urgență.


Fluxul de știri
0