Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Confirmat: un cetăţean moldovean mort în Afganistan

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autoritatea Aeronautică Civilă confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova în Afganistan.

CHIŞINĂU, 26 nov – Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) confirmă moartea unui cetăţean moldovean în Afganistan. 

„Ca urmare a evenimentului aviatic produs în Afganistan, pe 24 noiembrie, cu implicarea unui elicopter înmatriculat în Republica Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova, membru al echipajului, identitatea căruia nu este confirmată oficial deocamdată”, anunţă AAC.

ВКС РФ уничтожили склад и мастерскую террористов в Сирии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Se presupune că un moldovean a fost ucis de talibani

Informația a fost confirmată de către compania aeriană „Valan International Cargo Charter” și reprezentanții Contractantului Guvernului SUA.

Elicopterul de tip MI 17-1V acorda sprijin de transport aerian civil pentru Forțele de Securitate Naționale ale Afganistanului. Elicopterul a sosit în Afganistan la data de 30 octombrie 2015 și era bazat în Mazar-I-Sharif, Afganistan.

Pe 24 noiembrie, elicopterul cu 3 membri ai echipajului opera o misiune programată, transportând 18 persoane din Afganistan. Aproximativ la orele 15:30, ora locală a Afganistanului, un apel de tip "May Day" a fost primit de la echipajul elicopterului, informând că elicopterul a fost lovit, doborât şi a luat foc. Conform informațiilor preliminare, elicopterul a efectuat o aterizare de urgență.

Fluxul de știri
0