Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Al şaselea judecător la Curtea Constituţională ar putea fi Veaceslav Zaporojan

© Guvernul RM Veaceslav Zaporojan
Veaceslav Zaporojan - Sputnik Moldova
Abonare
Veaceslav Zaporojan a fost propus Cabinetului de Miniștri pentru a fi numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului.

CHIŞINĂU, 27 nov – Sputnik. Membrii Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului au votat unanim pentru ca Veaceslav Zaporojan să fie înaintat Cabinetului de Miniștri pentru a fi numit în funcția de judecător la Curtea Constituțională. 

Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul vrea o Curte Constituţională funcţională

În opinia membrilor comisiei, Zaporojan a avut o prestație impecabilă în cadrul interviului public. Candidatul a promovat cu succes și primele două etape ale concursului: preselecţia şi proba scrisă.

Comisia pentru selectarea candidaţilor la funcţia de judecător la Curtea Constituţională din partea Guvernului a fost creată la 27 octombrie, printr-o dispoziție a prim-ministrului de atunci Valeriu Streleț.

În total, şapte persoane şi-au depus dosarele pentru suplinirea funcţiei vacante de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului.

Fluxul de știri
0