Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu, despre candidatul la funcţia de premier şi despre Plahotniuc

© privesc.euMarian Lupu
Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
"Suntem gata să preluăm iniţiativa de organizare a consultărilor şi negocierilor şi să ne asumăm responsabilitatea pentru guvernare în Republica Moldova. Cel târziu până la 10 decembrie trebuie să venim cu propunerea către şeful statului privind candidatul la funcţia de prim-ministru, a spus liderul PDM.

CHIŞINĂU, 27 noiembrie – Sputnik. Preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat că până la sfârşitul lunii decembrie în Republica Moldova ar trebui să fie format guvernul. Democraţii, potrivit lui Lupu, sunt decişi să-şi asume actul de guvernare.

„Suntem gata să preluăm iniţiativa de organizare a consultărilor şi negocierilor şi să ne asumăm responsabilitatea pentru guvernare în Republica Moldova. Cel târziu până la 10 decembrie, trebuie să venim cu propunerea către şeful statului privind candidatul la funcţia de prim-ministru. Acesta va trebui să aibă în spate sprijinul a cel puţin 51 de deputaţi”, a spus Lupu.

Marian Lupu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lupu: PLDM poartă toată responsabilitatea politică pentru fraudele bancare

Liderul democraţilor a dat asigurări că poziţia acestora „pare să fie acceptată de preşedinte. „Preşedintele ne-a cerut să accelerăm procesul”.

Totodată, Lupu a subliniat că „PDM nu vine cu reţete predeterminate”.

Acesta a mai ţinut să precizeze că „azi nu avem candidatul la funcţia de premier. Candidatura trebuie să apară în procesul de consultări şi de negocieri”.

Marian Lupu a amintit că a purtat deja consultări cu PL, „Grupul Leancă” şi cu PSRM.

Potrivit lui Lupu, ar urma să mai aibă loc consultări cu PCRM. Dar aceştia au anunţat că pentru început trebuie să aibă o discuţie cu socialiştii, a mai informat Lupu. Preşedintele PDM a mai spus că cei de la PLDM au refuzat să se implice în acest proces, fapt despre care „au anunţat printr-un comunicat de presă”.

Lupu s-a referit şi la candidatura lui Plahotniuc. „Orice nume sau familie vehiculată până în prezent nu reprezintă altceva decât speculaţii. Încă nu am discut nici măcar în cadrul PDM candidaturi concrete. Acum nu are rost să lansăm candidaţi. Numele candidatului trebuie să apară în procesul de negocieri”, a conchis Marian Lupu.

Fluxul de știri
0