Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu: PLDM poartă toată responsabilitatea politică pentru fraudele bancare

© privesc.euMarian Lupu
Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Democratul Marian Lupu a declarat joi în Parlament că toată responsabilitatea politică pentru delapidările din sistemul bancar din Moldova o poartă PLDM, care a condus instituţiile de resort timp de şase ani.

CHIŞINĂU, 26 nov – Sputnik. Liderul democraţilor Marian Lupu a criticat dur deputaţii PLDM după ce aceştia i-au urmat pe colegii din PSRM şi au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului. 

Cele două formaţiuni au părăsit joi sala de şedinţe a Parlamentului în semn de protest că audierile cu privire la fraudele din sistemul financiar-bancar din Moldova au fost stabilite pentru ziua de miercuri, 2 decembrie şi nu au fost organizate pe parcursul şedinţei de joi a Legislativului. 

Sala de ședințe a Parlamentului - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Şedinţă specială în Parlament cu privire la fraudele bancare

„Colegii din PLDM au părăsit sala în semn de protest la ce? Pentru că în şase ani au condus Ministerul Finanţelor, au fost în fruntea Consiliului de administraţie al BEM? Anume în aceşti ani s-au produs delapidări enorme, unice. Şi ei încă mai protestează? PLDM poartă toată responsabilitatea politică pentru fraudele bancare”, a declarat democratul. 

Lupu a afirmat că părăsirea sălii de către deputaţii PLDM face parte dintr-un scenariu bine pus la punct şi în care protagonişti mai sunt şi membri ai Platformei DA. 

Фракция либерал-демократов покидает зал заседания молдавского парламента - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PSRM şi PLDM au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului

„Aceste jocuri nu sunt întâmplătoare. Am citit propunerile de fuzionare ale PLDM cu Platforma DA. Înseamnă că şi jocul de astăzi face parte dintr-un scenariu bine pus la punct”, a declarat Lupu.

„Gestul de astăzi face parte din scenariul provocării alegerilor parlamentare anticipate. Trebuie să luăm act de această decizie a PLDM. Nimeni mai bine decât cel care a condus aceste instituţii nu poate să ştie ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat, şi nimeni altul decât ei trebuie să poarte răspunderea”, a conchis liderul PD. 

La 2 decembrie, Parlamentul Republicii Moldova va organiza o şedinţă specială în cadrul căreia vor avea loc audieri cu privire la fraudele din sistemul financiar-bancar din Moldova. Cu rapoarte în faţa deputaţilor vor veni procurorul general, directorul SIS, cel de la CNA, BNM şi ministrul Finanţelor.


Fluxul de știri
0