Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Aeroportul din Chişinău au fost aduse echipamente ce vor spori securitatea

© Sputnikаэропорт, самолет
аэропорт, самолет - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
"Avia Invest" anunţă că achiziţiile fac parte din planul de modernizare a Aeroportului Chişinău şi ţin cont de situaţia internaţională. În acest context, compania subliniază că „investeşte în securitatea aeronautică, prin dotarea cu noi echipamente de securitate pentru siguranţa pasagerilor, personalului şi a vizitatorilor aeroportului”.

CHIŞINĂU, 27 noiembrie – Sputnik. Compania „Avia Invest” a anunţat că a făcut noi investiţii în securitatea aeronautică la Aeroportul Chişinău. Serviciul de presă al companiei informează că au fost achiziţionate noi echipamente de ultimă generaţie în valoare de 15 milioane de lei.

Achiziţiile respective fac parte din planul de modernizare a Aeroportului Chişinău, dar se referă şi la situaţia internaţională curentă, marcată de necesitatea asigurării unui nivel de securitate mai înalt a instituţiilor din domeniul transportului public.

Работа аэропорта - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Măsuri de securitate sporite pe Aeroportul Internaţional Chişinău

În acest context, „Avia Invest” subliniază că „investeşte în securitatea aeronautică, prin dotarea cu noi echipamente de securitate pentru siguranţa pasagerilor, personalului şi a vizitatorilor aeroportului”.

„În acest scop, s-au procurat echipamente noi cu raze X pentru controlul de securitate al bagajelor de mînă, de cală, detectoare de metale staţionare şi portabile marca L-3 Security & Detection Systems. Cu o experienţă de peste 30 de ani şi mai mult de 50.000 de sisteme de securitate implementate în întreaga lume, producătorul american L-3 Security & Detection Systems este lider mondial în furnizarea echipamentelor inovatoare în aviaţie şi dezvoltarea noilor soluţii de securitate ce protejează publicul călător din cele mai mari aeroporturi din lume.

Aceste echipamente de ultimă generaţie sunt destinate pentru detectarea substanţelor explozive şi a articolelor interzise în bagajele de mână, şi corespund cerinţelor înaintate faţă de echipamentele de securitate de instituţiile internaţionale din domeniu (ICAO, ECAC). Totodată, aparatele cu raze X sunt capabile de a detecta în regim automat explozibili lichizi şi lichidele inflamabile precum şi a aerosolurilor şi gelurilor în interiorul bagajelor, ceea ce va contribui la reducerea aglomerărilor de pasageri la punctele de control, nefiind necesară prezentarea LAG (lichide, aerosoli şi geluri) separat de bagajul de mână”, a anunţat serviciul de presă al companiei.

Sursa a menţionat că „echipamentele în cauza oferă posibilitate de a examina bagajele de mână în mai  multe proiecţii şi dispun de arhivă automată şi manuală a bagajelor scanate, iar detectoarele de metale staţionare sunt dotate cu contorizare treceri, excluzând trecerile contraflux, cu contorizare a numărului de alarme precum şi a numărului de alarme în procente din numărul persoanelor examinate”.

Fluxul de știri
0