Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Măsuri de securitate sporite pe Aeroportul Internaţional Chişinău

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Accesați arhiva multimediaРабота аэропорта
Работа аэропорта - Sputnik Moldova
Abonare
Compania „Avia Invest” în colaborare cu Poliţia de Frontieră a dispus sporirea măsurilor de securitate pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

CHIŞINĂU, 19 nov – Sputnik. Compania „Avia Invest” în parteneriat cu Poliţia de Frontieră, a dispus sporirea măsurilor de securitate pe Aeroportul Internaţional Chişinău(AIC) în vederea siguranţei pasagerilor. Măsura vine în contextul ultimelor manifestări cu tentă teroristă din aviaţia civilă din lume şi cele care au avut loc la Paris din seara zilei de vineri, 13 noiembrie. 

SIS СИБ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Măsuri sporite de securitate în Moldova, după atacurile teroriste din Franţa

Măsurile includ: verificarea minuţioasă inclusiv de către organele abilitate a personalului şi transportului implicat în procesul de reconstrucţie a terminalului şi aerodromului. În ultimele zece zile, colaboratorii de securitate aeronautică au verificat şi au comunicat cu mai multe persoane din incinta aerogării care au trezit suspiciuni.

Controlul de securitate vigilent înainte de zbor al pasagerilor, monitorizarea video, precum şi verificarea intensivă a bagajelor şi încărcăturilor transportate la aeronave, evitarea prezenţei persoanelor neimplicate în deservirea aeronavelor în adiacenţa acestora şi verificarea riguroasă a personalului întreprinderilor din domeniul aviaţiei civile cu acces direct la aeronave şi la bordul acestora sunt alte măsuri luate în aceste zile. 

De asemenea, în scopul evitării situaţiilor excepţionale, “Avia Invest” a dispus mărirea  esenţială a rutelor de patrulare în perimetrul aeroportuar.

Pe teritoriul AIC a fost mărit numărul colaboratorilor de securitate aeronautică şi au fost implicate activ echipele canine la controlul bagajelor.

 

Fluxul de știri
0