Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

În RFG a fost arestat Sascha W., cel care a vândut arme teroriștilor parizieni

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaКурсы общевойсковой подготовки кандидатов на военную службу по контракту в Восточном военном округе
Курсы общевойсковой подготовки кандидатов на военную службу по контракту в Восточном военном округе - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat de 34 de ani care locuiește în Magstadt acționa în așa-numita „zonă tenebră” a internetului unde își avea propria platformă de comercializare a armelor.

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Organele ocrotirii ordinii de drept din Germania au arestat un comerciant ilegal de arme suspectat de vânzarea automatelor utilizate de extremiști în atentatele teroriste de la Paris, transmite RIA Novosti cu referire la mass-media germane.

Anterior s-a comunicat că teroriștii au procurat la începutul lunii noiembrie de la un oarecare dealer de arme, în landul Baden-Württemberg, două automate AK-47 de producție chineză și două automate iugoslave Zastava M70 (copia nelicențiată a automatului Kalașnikov).

Цветы у посольства Франции в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
Expert: atacul terorist de la Paris, ca disfuncţie a democraţiei liberale

Ancheta penală îl suspectează că ar fi vândut arme teroriștilor pe un oarecare Sascha W. în vârstă de 34 de ani, din orașul Magstadt, și care acționa în așa-numita „zonă tenebră" a internetului unde își avea propria platformă de comercializare a armelor. Suspectul a fost arestat luni și se află sub pază la Stuttgart. În timpul perchezițiilor, la domiciliul său au fost descoperite 16 arme de foc.

Potrivit anchetei, în perioada 14 august — 18 noiembrie 2015, suspectul a fost implicat în cel puțin opt episoade de vânzare ilegală a armelor. Presupusa legătură a sa cu actele teroriste de la Paris a putut fi stabilită după studierea corespondenței electronice din smartphone-ul reținutului, în care se spunea că automatele le procură un „arab din Paris".

Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatele de la Paris

Se menționează că anchetatorii francezi au fost cei care au ajuns la concluzia că reținutul a fost implicat în procurarea armelor de către teroriști. Cazul este cercetat de către procuratura din Stuttgart.

În seara de 13 noiembrie, la Paris au avut loc o serie de acte teroriste. Persoane necunoscute au deschis foc într-un restaurant, trei explozii au răsunat în nemijlocita apropiere a stadionului „Stade de France" unde se desfășura meciul amical de fotbal dintre selecționatele Franței și Germaniei, la care asista şi președintele Franței, François Hollande. În afară de aceasta, teroriștii au pătruns în teatrul „Batalaclan", unde au luat ostatici şi au omorât aproximativ o sută de persoane. Potrivit ultimelor date, 130 de persoane și-au pierdut viața în urma acestor atentate.

Fluxul de știri
0