Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: atacul terorist de la Paris, ca disfuncţie a democraţiei liberale

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaЦветы у посольства Франции в Москве
Цветы у посольства Франции в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Nu trebuie să căutăm jucători de culise şi să avansăm versiuni conspirologice în legătură cu tragedia care a avut loc în capitala franceză. O explozie a violenţei era anticipată demult, iar autorităţile europene ştiau de pericolul terorist, consideră expertul rus Aleksandr Hramcihin.

CHIŞINĂU, 14 nov — Sputnik. Evenimentele groaznice care s-au produs în capitala Franţei au demonstrat vulnerabilitatea Europei în faţa extremismului. Sputnik  l-a întrebat pe politologul Aleksandr  Hramcihin ce învăţăminte ar trebui să extragem din această tragedie.

„La Paris nu s-a întâmplat nimic din ce ar putea să ne provoace mirare, a opinat expertul. Am putea să ne mirăm doar că asta nu s-a întâmplat mai devreme, ţinând cont de politica migraţională specifică pe care o promovează Uniunea Europeană. Concluziile trebuiau trase încă acum câţiva ani. Pentru că la moment acest lucru a devenit evident”.

Визит президента РФ В.Путина во Францию - Sputnik Moldova
Prognoza Stratfor: la ce ar trebui să ne aşteptăm după atentatele de la Paris

Potrivit expertului, nu trebuie să căutăm jucători de culise şi să avansăm versiuni conspirologice în legătură cu tragedia care a avut loc. O explozie a violenţei era anticipată demult, iar autorităţile europene ştiau de pericolul terorist. Nu este de mirare că lovitura s-a produs, ci că lucrul acesta s-a întâmplat atât de târziu.

„Da, ne-am confruntat cu un nou 11 septembrie, a explicat Hramcihin. Occidentul pur şi simplu culege roadele noii sale ideologii – liberalismul democrat într-o interpretare extrem de specifică, când în locul unei guvernări fireşti a majorităţii, democraţia este percepută inexplicabil  sub aspectul apărării drepturilor tuturor minorităţilor posibile, în detrimentul intereselor majorităţii. Şi se pare că Occidentul nu poate renunţa la această ideologii. Respectiv, nu se va produce nicio schimbare principială.

Fluxul de știri
0