Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PCRM și PSRM nu participă vineri la consultările cu Timofti

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Тимофти
Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
Aceasta este deja a doua rundă de negocieri a șefului statului cu fracțiunile parlamentare. Prima dată președintele s-a întâlnit cu politicienii la 9 noiembrie. Moldova a rămas fără guvern la sfârșitul lui octombrie.

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Programul de vineri al consultărilor președintelui Moldovei Nicolae Timofti cu fracțiunile parlamentare privind candidatura la postul de prim-ministru, a fost restrâns.

Potrivit serviciului de presă al șefului statului, fracțiunea comuniștilor și cea a socialiștilor au refuzat să meargă la întrevederea cu președintele.

La ora 11.00, Timofti se va întâlni cu reprezentanții Partidului Democrat, iar la ora 11.45 cu cei ai Partidului Liberal.

Pentru ora 12.30 este stabilită întrevederea cu liberal-democrații.

Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti convoacă o nouă rundă de consultări pentru desemnarea premierului

Aceasta este deja a doua rundă de negocieri a șefului statului cu fracțiunile parlamentare. Prima dată președintele s-a întâlnit cu politicienii la 9 noiembrie.

Moldova a rămas fără guvern la sfârșitul lui octombrie, când premierul Valeriu Streleț a fost demis fiind suspectat de corupție. Inițiativa de a-i acorda guvernului vot de neîncredere a venit din partea comuniștilor și a fost susținută de socialiști. După demisia lui Streleț, Partidul Democrat a invitat deputații legislativului la un dialog în vederea formării unei noi majorități, pentru a evita criza parlamentară. La propunerea democraților au răspuns liberalii, grupul ex-premierului Iurie Leancă și Partidul de opoziție al comuniștilor. Socialiștii au declarat că nu vor participa la formarea noii majorități parlamentare şi nici a guvernului.

Fluxul de știri
0