Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti convoacă o nouă rundă de consultări pentru desemnarea premierului

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Тимофти
Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele invită joi la Reşedinţa de Stat fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 24 nov – Sputnik. Preşedintele Nicolae Timofti invită fracțiunile parlamentare la o nouă rundă de consultări în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru.

Potrivit Preşedinţiei, discuţiile vor avea loc joi, 26 noiembrie, începând cu ora 11.00, la Reședința de Stat.

Timofti face acest anunţ după ce, marţi, liderul democraţilor Marian Lupu a declarat că PD va iniţia consultări cu toate forţele politice din Parlament pentru a face o alianţă parlamentară în jurul noului guvern. 

Marian Lupu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PD propune crearea unei alianţe în jurul unui guvern apolitic

„Am ajuns la concluzia că trebuie găsite de urgenţă soluţii pentru formarea unui nou guvern chiar de astăzi. Vom discuta posibilitatea ca membrii noului guvern să nu fie afiliaţi politic. Nu venim cu o listă predeterminată de oameni pentru funcţia de prim-ministru, dar suntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru funcţia de premier”, a declarat Lupu.

„Trebuie să creăm un guvern care să nu fie dependent de forţele politice. Trebuie să avem un guvern care să nu guverneze cu acordul alianţei în faţă, ci cu programul său de guvernare”, a continuat democratul.

La ora 15.00, preşedintele Parlamentului Andrian Candu a convocat o şedinţă de lucru cu liderii fracţiunilor parlamentare, unde se va discuta despre situaţia politică şi economică dificilă din ţară şi despre soluţiile pe care le propune Parlamentul. Fracţiunea PLDM a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că refuză să participe la aceste discuţii, până când vor fi onorate cele trei condiţii înaintate anterior: premier  şi preşedinte al Parlamentului apolitici şi scoaterea instituţiilor statului de sub influenţa politică.

Fluxul de știri
0