Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Aeroflot” modifică orarul zborurilor din cauza interdicției survolării Ucrainei

© Sputnik / Dmitri Petrochenko  / Accesați arhiva multimediaАэробус А-320 авиакомпании "Аэрофлот"
Аэробус А-320 авиакомпании Аэрофлот - Sputnik Moldova
Abonare
Zborul spre Chișinău va dura cu 60 de minute mai mult într-o direcție, a comunicat reprezentantul oficial al companiei „Aeroflot”. La momentul de față, în orarul zborurilor se introduc modificările respective.

CHIȘINĂU, 26 nov — Sputnik. Interzicerea de a survola teritoriul Ucrainei pentru toate companiile aeriene din Rusia, intrată în vigoare joi la 01.00, ora Moscovei, a prelungit durata a trei zboruri efectuate de „Aeroflot", iar orarul se corectează acum în modul stabilit, a comunicat pentru RIA Novosti reprezentantul oficial al companiei aeriene.

Miercuri, Ucraina a adoptat decizia de a interzice definitiv companiilor aeriene rusești să tranziteze spațiul aerian al țării. În jurul orei 22.30, ora Moscovei, „Rosaviația" a confirmat primirea scrisorii respective din partea Ucrainei.

Avion Самолет - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avioanele ruseşti nu vor tranzita teritoriul Ucrainei. Efectele asupra Moldovei

În total, de dreptul de a tranzita spațiul aerian al Ucrainei beneficiau trei curse efectuate de „Aeroflot". Astfel, dinspre Moscova tranzitau teritoriul Ucrainei aeronavele care se deplasau din capitala Rusiei spre Chișinău, București și Tivat.

Potrivit reprezentantului oficial al companiei „Aeroflot", zborul spre Chișinău va dura cu 60 de minute mai mult într-o direcție, spre București cu 20 de minute, iar spre Tivat cu 5 minute mai mult.

Reprezentantul „Rosaviația" a declarat miercuri că interzicerea de către Ucraina a zborurilor-tranzit deasupra teritoriului său nu mai este de actualitate pentru aviația civilă rusă, deoarece, după catastrofa de lângă Donețk, majoritatea absolută a companiilor aeriene ale FR au refuzat, din considerente de securitate, să survoleze spațiul aerian al Ucrainei.

Fluxul de știri
0