Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”Air Moldova” poate suplimenta numărul zborurilor spre Rusia

Abonare
Potrivit directorului general, dacă va apare o asemenea necesitate, compania se va descurca cu forțele proprii, fără a recurge la arendă sau la leasingul aeronavelor.

CHIȘINĂU, 26 nov — Sputnik. Transportatorul aviatic național, "Air Moldova", poate suplimenta numărul de rute spre Moscova și invers, a declarat joi pentru Sputnik Iulian Scorpan, directorul companiei.

Miercuri, Ucraina a luat decizia de a interzice tuturor avioanelor rusești tranzitarea spațiului său aerian de la 00.00, 26 noiembrie. Deocamdată, avioanele companiilor aviatice rusești continuă să zboare spre Chișinău. Modificări în graficul de zboruri au fost introduse în primul rând de compania "Aeroflot", un avion al căreia a decolat de la Moscova la 25 noiembrie, ora 22.30, ora Chișinăului. Din acest moment, cursele au întârzieri de aproximativ o oră.

Avion Самолет - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avioanele ruseşti nu vor tranzita teritoriul Ucrainei. Efectele asupra Moldovei

"Compania "Air Moldova" este gata să mărească numărul de rute spre Moscova, dacă va apare o astfel de necesitate. Și compania se va descurca cu forțele proprii, fără a apela la resurse suplimentare (arendă sau leasing al aeronavelor de la alte companii), a spus Scorpan.

Iurii Chirinciuc, ministru al transporturilor interimar din Republica Moldova, a spus într-o discuție cu corespondentul Sputnik că companiile aviatice rusești nu vor pleca din Moldova din cauza Kievului, care a decis să închidă total spațiul aerian al Ucrainei, inclusiv tranzitul, pentru aviația civilă a FR.

O sursă Sputnik de la Autoritatea aviației civile din Moldova a subliniat că structura va susține la maximum colaborarea cu toate companiile aviatice din Rusia.

"Este clar că decizia Kievului este una politică. Ne vom strădui să facem tot posibilul pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit din cauza acestor interdicții. Iar în ce privește posibilele rutele suplimentare ale operatorului național, "Air Moldova" este gata să le realizeze dacă va exista o astfel de necesitate", a spus interlocutorul.

În prezent, În Moldova sunt reprezentate câteva companii aviatice rusești: "Aeroflot", "Sibiri. S7 Group", "Liniile aeriene din Ural", "Utair" și "Vim Airlines".

"Air Moldova" realizează în prezent zece rute zilnice spre Moscova și invers.                           

Fluxul de știri
0