Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Sportivii de la „Voievod” s-au întors din România cu 8 medalii de aur

© Sputnik / Vladimir PolusatovVoievod
Voievod - Sputnik Moldova
Abonare
Echipa din Moldova a cucerit la București 18 medalii: 8 de aur, 4 de argint și 6 de bronz.

CHIȘINĂU, 25 nov — Sputnik. Sportivii Federației de Lupte Naționale „Voievod" din Moldova au câștigat în România 8 medalii de aur, 4 de argint și 6 de bronz, la competițiile „The Judgement Day — 2015"  pentru Cupa mondială la arte marțiale, a comunicat miercuri Nicolai Pascaru, președintele Federației „Voievod", în cadrul unei conferințe de presă susținută la agenția de știri și radio Sputnik.

Organizatorul turneului a fost federația de kickboxing din România.

Voievod - Sputnik Moldova
Sport
Moldova are un nou campion mondial K-1

Campionatul s-a desfășurat pe 21 și 22 noiembrie la București, cu participarea a zeci de țări, printre care Ucraina, România, Moldova, Bulgaria, Danemarca ș. a.

Moldova a fost reprezentată de 15 sportivi ai Federației „Voievod" care au evoluat la toate cele trei categorii de vârstă: copii, juniori și maturi. Luptătorii din Moldova au participat la sparring-uri conform regulilor K-1, Low kick și grappling.

De data aceasta „aurul"  fost adus în Moldova de către Marius Covali, Marin Vetrila, Daniel Badicean, Dumitru Sevastian, Marat Sedâh, Valentin Pascal, Alexandr Sevastian și Mihaela Șolcan.

Sedâh și Pascal s-au învrednicit de asemenea de centura de campion.

„Argintul" a fost cucerit de Marin Vetrilă, Marian Muțurca, Marcel Stepuleac și Valentin Pascal. Pe locul trei s-au clasat Bogdan Bucliș, Denis Bulat, Dumitru Ostrovan, Adrian Topală, Vadim Dodon și Alexandr Sevastian.

Potrivit lui Pascaru, concurenții sportivilor din Moldova au fost mai mult decât destoinici. „Au fost echipe puternice, mult mai pregătite", a spus acesta.

Oleg Sclifos, vicepreședinte la „Voievod", a menționat că în cadrul acestei competiții sportivii Federației  au participat pentru prima oară la sparring după regulile grappling-ului. „A fost o experiență foarte utilă pentru noi", a mai spus Sclifos.

 

Fluxul de știri
0