Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Moldova are un nou campion mondial K-1

© Sputnik / Владимир ПолушатовVoievod
Voievod - Sputnik Moldova
Abonare
Patru sportivi ai federației „Voievod” s-au întors de la Campionatul Mondial de arte marțiale din Spania cu patru medalii: una de aur, una de argint și două de bronz.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Sportivul Nicolai Deleu de la federația „Voievod” a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de arte marțiale versiunea K-1 care s-a desfășurat în Spania.

La campionat au mai participat alți trei sportivi din aceleiași federații: Nicolai Garbuz, care s-a clasat pe locul doi, precum și Vasile Niță și Victor Pârâu, ambii cucerind câte o medalie de bronz.

Спортсмен федерации Воевод Валентин Паскаль - Sputnik Moldova
Sport
O faptă demnă a unui luptător din ”Voievod”

Președintele federației „Voievod”, Nicolai Pascaru, a menționat că aceste rezultate sunt îmbucurătoare, mai ales că în Moldova există foarte puține posibilități pentru a pregăti sportivi de performanţă.

Oleg Sclifos, vicepreședintele federației „Voievod”, a precizat că la Campionatul Mondial din Spania au participat peste opt mii de sportivi care au reprezentat cele mai puternice cluburi din 120 de țări. Cele mai numeroase echipe (până la 50 de sportivi) au fost din SUA, Rusia și Ucraina. Moldova s-a prezentat cu doar patru luptători, însă fiecare dintre aceştia a urcat pe podium, la categoria respectivă.

Perioada rămasă până la sfârșitul acestui an va fi deosebit de încordată pentru sportivii de la „Voievod”. Sâmbătă și duminică ei vor participa la Campionatul Mondial de lupte corp la corp din România, iar pe data de 5 decembrie în comuna Ciorescu (o suburbie a Chișinăului) vor avea loc probele la profesionalism Mixed Martial Arts – ММА. De asemenea, la 5 și 6 decembrie echipa federației „Voievod” va participa la Cupa Europei care se va desfășura la Varșovia. Iar la 12 decembrie, la Chișinău va avea loc campionatul anual al Moldovei la arte marțiale în versiunea federației „Voievod”.

Fluxul de știri
0