Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ghimpu a găsit panaceul pentru salvarea Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariGhimpu Гимпу
Ghimpu Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu consideră că alegerea președintelui de către Parlament va rezolva toate problemele din Moldova.

CHIȘINĂU, 25 nov — Sputnik. Pe fundalul unei crize economice și politice interminabile, singurele momente de respiro pentru societatea civilă au devenit expresiile originale, amuzante, iar uneori chiar enigmatice ale unor persoane publice din țara noastră.

Mulți sunt cei care ne bucură cu asemenea expresii, dar vorbim în primul rând de șeful liberalilor, Mihai Ghimpu. Sentinţele lui epocale au devenit deja aforisme și sunt citate în cercuri restrânse, fiind considerate aproape valori ale creației populare orale.

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu: PLDM face pe mireasa virgină

Iată și acum, în toiul discuțiilor despre necesitatea alegerii președintelui direct de către popor, dar nu de Parlament, Ghimpu nu a scăpat ocazia "să pună mâna pe microfon".

"Cetățenii cred că peste tot președintele este ales prin vot direct. Dar să luăm, de exemplu, Germania, unde președintele este ales de Parlament, şi trăiesc bine", a subliniat principalul liberal al țării.

Cât ar fi de simplu dacă toate problemele unei țări ar depinde de cum se votează pentru candidatul la președinția țării! Fiți de acord că noi am trăi mult mai bine și mai simplu dacă dilema privind alegerile parlamentare sau generale ale președintelui ar fi singura piatră de încercare și soluţionând-o, am putea forma guvernul, crea sute de locuri de muncă atât de necesare, am putea îmbunătăţi infrastructura, restabili ecologia și lichida corupția din toate eșaloanele puterii.

Гимпу Шалару Ghimpu Salaru - Sputnik Moldova
Politică
„Replica” lui Ghimpu la acuzaţiile lui Socor: nu-s acasă

Mihai Ghimpu nu și-a amintit că Germania, până a deveni un stat de drept și democratic, unde într-adevăr se "trăiește bine", a trecut prin secole de bătălii politice şi militare, dezbinări și unificări, învrăjbiri și multe altele. Desigur, nici o țară nu trebuie să repete calea istorică a vecinilor cu mai multă experiență, chiar şi pentru a ajunge la o prosperitate generală. Nu merită asta, pentru că lucrurile o pot lua razna. Cel mai bine ar fi să nu repetăm greșelile altora.

Iar Mihai Ghimpu mai bine și-ar împrospăta cunoștințele de istorie, mai ales de istorie a uneia din țările-cheie ale Uniunii Europene, spre care Partidul liberal încearcă să orienteze Moldova în toți acești ani.

Fluxul de știri
0