Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

SU-24 a fost doborât deasupra Siriei de o rachetă a Forţelor Armate ale Turciei

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaбомбардировщик Су-24
бомбардировщик Су-24 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că avionul rusesc SU-24 a fost atacat pe teritoriul Siriei, la un kilometru distanță de granița cu Turcia, și a căzut la patru kilometri de aceasta. Putin a menționat că avionul rusesc nu prezenta nici o amenințare pentru Republica Turcă.

CHIȘINĂU, 24 nov — Sputnik. Avionul rusesc SU-24 a fost doborât de o rachetă „aer-aer", a declarat președintele FR, Vladimir Putin, la întrevederea de la Soci cu regele Iordaniei, informează RIA Novosti.

Бомбардировщик Су-24 - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Incidentul cu avionul SU-24 va avea urmări pentru relaţia cu Turcia

„Avionul nostru a fost doborât deasupra teritoriului Siriei de o rachetă „aer-aer", lansată de pe un avion turc F-16. Aeronava a căzut pe teritoriul Siriei, la 4 km de frontiera cu Turcia. Când a fost atacat, avionul se afla la o înălțime de șase mii de metri, la distanța de 1 km de teritoriul Turciei. În orice caz, aviatorii noștri și avionul nostru nu amenințau nicidecum Republica Turcă", a spus Putin.

Marți, un avion rusesc SU-24 s-a prăbușit în Siria. Responsabili de la Ministerul Apărării al FR au presupus iniţial că s-a tras de la sol. Potrivit datelor prealabile ale departamentului rus, piloții au reușit să se catapulteze, iar soarta lor urmează a fi clarificată, la fel ca și circumstanțele prăbușirii avionului rusesc.

Fluxul de știri
0