Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu: în Parlament se votează legi mai bine decât atunci când exista o alianţă

© privesc.euAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Andrian Candu susţine că ultimele săptămâni în Parlament arată că se poate lucra şi fără majoritate parlamentară.

CHIŞINĂU, 24 nov – Sputnik. La ora actuală suntem în situaţia în care trebuie să găsim soluţii indiferent de denumirea partidului. Trebuie să asigurăm ţara cu stabilitate politică şi economică şi un guvern eficient. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului Andrian Candu după şedinţa de lucru cu liderii fracţiunilor parlamentare. 

Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Timofti convoacă o nouă rundă de consultări pentru desemnarea premierului

„Ultimele săptămâni în Parlament ne arată că putem lucra şi fără majoritate parlamentară.  Trebuie să găsim un compromis cu toate partidele parlamentare, dacă e posibil cu cei 101 deputaţi, pentru a susţine un guvern de profesionişti care trebuie să ia decizii deloc uşoare în privinţa reformelor”, a declarat Candu.

Preşedintele Parlamentului s-a arătat mulţumit de discuţia purtată cu liderii fracţiunilor parlamentare.

„Chiar dacă este fără rezultate, dar o discuţie nu strică, regret că PLDM nu a dat curs invitaţiei. În primul rând, discuţia se baza pe activitatea Parlamentului care în situaţia dificilă în care se află Moldova poate oferi soluţii”, a menţionat Candu.

Marian Lupu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PD propune crearea unei alianţe în jurul unui guvern apolitic

Preşedintele Legislativului a declarat că în cadrul consultărilor de marţi toate partidele parlamentare, cu excepţia PSRM care pledează pentru anticipate, doresc stabilitate şi identificarea soluţiilor la criza politică apărută.

„Parlamentul dă dovadă de eficientă chiar în lipsa unei majorităţi parlamentare. Acum în Parlament se votează legi mai bine decât atunci când exista o alianţă de guvernare”, a reiterat Candu.

Speakerul a precizat că în cadrul întrevederii de astăzi nu s-a discutat despre formarea coaliţiilor, dar nici despre candidaţi la funcţia de prim-ministru.

Fluxul de știri
0