După atacurile de la Paris, majoritatea britanicilor sunt pentru ieșirea din UE

© Sputnik / Владимир Астапкович / Trecere la banca de fotografiiЧасовая башня "Биг Бен" Вестминстерского дворца в Лондоне.
Часовая башня Биг Бен Вестминстерского дворца в Лондоне. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Sondajele anterioare au arătat un raport invers, adică în favoarea celor care se pronunțau pentru ca Marea Britanie să facă parte din UE.

CHIȘINĂU, 24 nov — Sputnik. Majoritatea populaţiei din Marea Britanie — 52% dintre cei chestionați — se pronunță pentru ieșirea țării din componența UE, transmite RIA Novosti cu referire la datele sondajului efectuat de compania ORV pentru ziarul Independent.

Брифинги участников саммита Группы двадцати, David Cameron - Sputnik Moldova
Politică
Experţi: dacă-i va fi convenabil, Marea Britanie va părăsi UE fără nicio ezitare

Două mii de persoane au fost chestionate miercurea și joia trecută, pe fundalul actelor teroriste comise la Paris, în urma cărora 130 de oameni au decedat. Aproximativ 52% dintre respondenți s-au pronunțat pentru ieșirea din UE, iar 48% — împotrivă. Se menţionează că, atunci când compania ORB a efectuat sondaje similare în iunie, iulie și septembrie, majoritatea participanților respondenţilor s-au pronunțat împotriva ieșirii din UE.

"Schimbarea opiniei societății după atacurile de la Paris este percepută ca o reflectare a îngrijorării privind situația migranților", scrie ziarul.

Referendumul cu privire la calitatea de membru a Marii Britanii în UE urmează să aibă loc până la sfârșitul lui 2017.

Premierul David Cameron consideră că este în interesul Britaniei să rămână în UE, dar cu condiția reformării uniunii.

Fluxul de știri
0