Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cât timp va trebui să aştepte Timofti răspunsul la invitaţia făcută lui Cioloş?

© Facebook, Dacian CioloşDacian Cioloş
Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul României va veni în Republica Moldovă doar după ce se va reuşi formarea unui nou guvern, consideră ambasadorul Marius Lazurcă.

CHIŞINĂU, 23 nov – Sputnik. Acum câteva zile, Preşedinţia a informat că seful statului, Nicolae Timofti, l-a felicitate la telefon pe Dacian Cioloş cu ocazia alegerii sale în fruntea Guvernului României. În cadrul discuţiei telefonice, preşedintele l-a invitat pe Cioloş să viziteze Moldova „în viitorul apropiat”.

Acceptând invitaţia, premierul roman a dat asigurări că România va susţine în continuare parcursul European al Republica Moldova, în mod special în plan economic, dar şi-a exprimat totodată speranţa că noul guvern va fi creat într-un timp cât mai scurt, pentru a putea fi continuate reformele necesare perspectivei europene a ţării noastre.

Valeriu Streleţ Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM nu participă la negocierile cu PD

Astfel, Cioloş a dat de înţeles că nu vede rostul unei vizite la Chişinău acum, când aici nu există un guvern şi un prim-ministru cu care să discute. Prin urmare, cât de apropiat va fi viitorul în care şeful Guvernului de la Bucureşti va ajunge la Chişinău, depinde de cum se vor mişca lucrurile la noi. Deocamdată, perspectivele par tenebroase, dar există bănuieli că birocraţia de prin cancelariile europene şi-a cam pierdut răbdarea şi ar putea încerca să grăbească lucrurile.

Sunt mai multe semne în acest sens, cum ar fi de exemplu desele plimbări pe care aşa-zişii politicieni proeuropeni le întreprind în ultima perioadă prin capitalele europene. Dar şi preconizata vizită a unui emisar UE, care va avea misiunea să-i readucă pe proeuropenii certaţi la masa discuţiilor.

Cât despre vizita lui Dacian Cioloş la Chişinău, a confirmat-o şi ambasadorul României în ţara noastră, Marius lazurcă, ea se va produce atunci când o vor permite condiţiile. Precizând că nu poate vorbi în numele premierului român, el a opinat într-o declaraţie pentru Radio Chişinău că vizita va avea loc „atunci când se va putea face printr-o colaborare între premierul României și viitorul premier al Republicii Moldova, între guvernul României și viitorul guvern al Republicii Moldova. Așadar, atunci când toate instrumentele cooperării bilaterale vor exista și vor fi deplin funcționale''.

Fluxul de știri
0