Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM-ul merge, în sfârşit, la consultări cu Timofti

© gov.mdNicolae Timofti si Valeriu Strelet
Nicolae Timofti si Valeriu Strelet - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior PLDM a refuzat să participe la consultările cu şeful statului, iar Preşedinţia a anunţat că discuţiile cu liberal-democraţii vor avea loc la o dată ulterioară ce urma să fie anunţată.

CHIŞINĂU, 23 noiembrie – Sputnik. Preşedintele Nicolae Timofti îi aşteaptă pe liberal-democraţi în seara zilei de luni la Reşedinţa de Stat, unde vor avea loc consultări legate de formarea unei noi alianţe de guvernare şi desemnarea candidatului la funcţia de premier.

Întâlnirea este planificată pentru ora 17.30.

preşedinţie - Sputnik Moldova
Politică
Turnură neaşteptată: două fracţiuni resping consultările cu Preşedintele

Anterior, PLDM a refuzat să participe la consultările cu şeful statului, iar Preşedinţia a anunţat că discuţiile cu liberal-democraţii vor avea loc la o dată ulterioară ce urma să fie anunţată.

Între timp, PLDM a înaintat mai multe condiţii pentru ca formaţiunea să participe la negocierile de formare a unei noi majorităţi, alături de PRM, PL şi Grupul Leancă.

Liberal-democraţii cer schimbarea spicherului, depolitizarea sistemului organelor de ocrotire a normelor de drept şi desemnarea unui premier apolitic, care să aibă mai multe atribuţii.

Fluxul de știri
0