Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turnură neaşteptată: două fracţiuni resping consultările cu Preşedintele

© Sputnikpreşedinţie
preşedinţie - Sputnik Moldova
Abonare
PLDM şi PSRM nu vor participa luni la consultările cu Preşedintele Nicolae Timofti. Liberal-democraţii încă nu şi-au motivat gestul, iar socialiştii susţin că soluţia sunt alegerile parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 9 noiembrie – Sputnik. Agenda consultărilor Preşedintelui cu Preşedintele Timofti, după care trebuie să urmeze desemnarea candidatului la funcţia de premier, a suferit modiicări esenţiale, după ce două fracţiuni au refuzat invitaţia şefului statului.

Serviciul de presă al Preşedinţiei informează că la ora 11.45, șeful statului va purta discuții cu fracțiunea Partidului Liberal (PL), iar de la 12.30 cu Partidul Democrat (PD).

Dumitru Diacov, Дмитрий Дьаков - Sputnik Moldova
Politică
Diacov: înainte de întâlnirea cu Timofti, fracţiunile se vor consulta între ele

Partidul Comuniștilor (PCRM) a fost invitat la consultări la ora 15.00, iar Partidul Socialiștilor (PSRM) la 15.45.

Sursa a mai notat că Partidul Liberal Democrat a solicitat reprogramarea consultărilor cu Preşedintele pentru o altă zi, care va fi comunicată ulterior.

Pe de altă parte, Fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor din RM a anunţat că „nu va participa la consultările cu Preşedintele RM, în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru, nu va înainta candidatul său la funcţia de şef al executivului şi nu va participa la crearea noului  guvern”.

„PSRM reiterează poziţia sa fermă că unica soluţie de depăşire a crizei în care se află Moldova sunt alegerile parlamentare anticipate”, se spune într-un comunicat al formaţiunii.

 

Fluxul de știri
0