Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tarifele cresc, drumurile degradează, iar Chirtoacă caută loc pentru Brad

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ
Dorin Chirtoacă Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Pe drumuri circulația devine tot mai anevoioasă, ambuteiaje la tot pasul, pădurile sunt tăiate, pământul este vândut… Dar ce contează toate acestea… Principalul e să avem Pom de Crăciun! Așa gândește primarul Chișinăului.

CHIȘINĂU, 11 nov — Sputnik, Andrei Petrik. Deși până la sărbătorile de iarnă este mai mult de o lună de zile, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a început deja să caute loc pentru instalarea Pomului de Crăciun.

Potrivit reprezentanților partidelor de opoziție din consiliul municipal Chișinău, Pomul de Crăciun, la fel ca și intenția de a redenumi străzile Diordiță, Lazo și Cosmonauților din capitală, este un nou prilej pentru primar de a-și lustrui imaginea politică.

Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Politică
Chirtoacă a făcut analiza "geopolitică" a protestelor din centrul Chişinăului

Președintele fracțiunii „Partidul nostru" din consiliul municipal Chișinău, Ilian Cașu, a declarat pentru corespondentul Sputnik că „prin aceste acțiuni Chirtoacă acumulează capital politic pentru Partidul Liberal, el fiind vicepreședinte al acestuia".

„Primarii Londrei, Madridului, Lisabonei sau Berlinului nu fac atâta caz din chestiunea amplasării Pomului de Crăciun. Apropo, în capitalele europene deja de mai multă vreme s-a trecut la instalarea brazilor artificiali, renunțându-se la tăierea copacilor, aşa cum o face primarul Chișinăului", a menționat Cașu.

Acesta afirmă că „banii pentru instalarea unui brad natural în centrul capitalei Moldovei sunt scoși anual din buzunarul contribuabililor.

Ion Ceban, președintele fracțiunii socialiștilor din consiliul municipal Chișinău, spune că, oriunde ar fi înălțat Pomul de Crăciun, este puțin probabil ca pentru chișinăuieni viitoarele sărbători de iarnă vor părea o feerie, pe fundalul tarifelor majorate la energia electrică.

Consilierii municipali consideră că aceste acțiuni de imagine ale lui Chirtoacă nu vor face ca drumurile capitalei, care sunt reparate de mai multe ori în fiecare an, din cauza calităţii proaste a lucrărilor, să devină mai netede și mai adecvate pentru mersul pe jos — oamenii se împiedică sau cad, își distrug încălțămintea din cauza crăpăturilor, a denivelărilor de pe trotuare.

Iar afară vine iarna. Prin urmare, e tocmai timpul să te gândeşti unde pui bradul.

 

Fluxul de știri
0