Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău ar putea să apară o rută de troleibuz până la Aeroport

© Sputnik / Evgheni PanasencoAeroportul international chisinau
Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Se intenţionează lansarea unor maşini de linie spre porțile aeriene ale capitalei, care vor funcţiona pe bază de acumulatori. O unitate de transport de acest fel a fost deja testată, dar este nevoie de cel puţin cinci.

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. În cel mai apropiat timp, va fi posibilă inaugurarea unei rute de troleibuz până la Aeroportul Internațional Chișinău, a declarat luni Gheorghe Margoci, șeful departamentului transport electric, în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Остановка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Călătoria cu troleibuzul în capitală s-ar putea scumpi

Potrivit funcționarului, este vorba de lansarea unor maşini de linie spre porțile aeriene ale capitalei, care vor funcţiona pe bază de acumulatori. O unitate de transport de acest fel a fost deja testată, dar pentru ca ruta să fie eficientă, sunt necesare cel puţin cinci.

Morgoci a mai adăugat că direcția pe care o conduce discută acum cu Parcul de autobuze problema deservirii în comun a respectivei rute. În prezent, de la aeroport și spre aeroport circulă autobuze expres și microbuze.

Un troleibuz pe bază de acumulatori poate parcurge 50 de km în regim autonom. Pentru încărcarea sursei de alimentare este nevoie de o oră. Potrivit specialiștilor, acest lucru se poate face în timpul în care troleibuzul circulă prin oraș, fiind conectat la rețea.

Fluxul de știri
0