Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ: PLDM îşi va curăţa rândurile

© Sputnik / Evghenii PanasencoValeriu Streleț Валерий Стрелец
Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Abonare
Acest lucru îi va viza în primul rând pe acei liberal-democraţi care vor ajunge „eroi” ai unor investigaţii jurnalistice.

CHIŞINĂU, 22 nov – Sputnik. Şeful interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat în cadrul unui dialog cu jurnaliştii că formaţiunea intenţionează să-şi cureţe rândurile „de anumite persoane”.

Potrivit acestuia, formaţiunea va scăpa în primul rând de cei care vor ajunge „eroi” ai investigaţiilor jurnalistice. Streleţ a precizat că PLDM începe etapa „resetării” şi se pregăteşte de congres.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Streleţ vrea unificarea forţelor de dreapta din Moldova

Streleţ a devenit lider interimar al partidului după ce preşedintele PLDM, Vladimir Filat, a fost lipsit de imunitate parlamentară. Filat a fost arestat pentru suspiciuni de acţiuni de corupţie.

Vladimir Filat este suspectat de corupţie, precum şi de scoaterea frauduloasă a mijloacelor financiare din sistemul bancar al ţării. La mijlocul lunii octombrie, deputaţii au votat pentru ridicarea imunităţii parlamentare a acestuia. Tot atunci, liderul liberal-democraţilor a fost reţinut şi plasat în arest preventiv pentru 72 de ore. Oamenii legii au declarat că în cursul percheziţiilor la biroul şi la domiciliul ex-premierului au fost depistate şi ridicate mai multe dovezi care confirmă implicarea sa în infracţiunile care i se impută. Ulterior, instanţa de judecată a decis plasarea lui Filat în arest pentru 30 de zile. El a fost transferat din izolatorul CNA în penitenciarul nr. 13 din Chişinău. La 11 noiembrie, instanţa a decis prelungirea termenului de detenţie cu încă 30 de zile.

Filat respinge acuzaţiile formulate împotriva sa. Potrivit ex-premierului, arestarea sa este o acţiune politică pusă la cale de oponenţii săi politici şi anume, de omul de afaceri, membrul partidului Democrat Vlad Plahotniuc, pe care presa din Moldova la supranumit „cardinalul din umbră al politicii moldoveneşti”.

Fluxul de știri
0