Măsuri suplimentare de securizare la intrarea în România

© Sputnik / А. Корнющенко / Accesați arhiva multimediaПограничник зачищает контрольно-следовую полосу
Пограничник зачищает контрольно-следовую полосу - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia de intensifica controlul la hotarele UE a fost adoptată de Consiliul Europei, la iniţiativa Franţei.

CHIŞINĂU, 22 nov – Sputnik. Controalele mai riguroase la punctul de trecere a frontierei Leuşeni – Albiţa. Deosebit de minuţios sunt verificate automobilele care intră pe teritoriul României, au relatat pentru Sputnik martori de la faţa locului.

Anterior, Consiliul Europei a adoptat decizia de a intensifica controlul la garniţele sale, în legătură cu eventualul pericol al unor acte teroriste. România, în calitate de membru UE, execută aceste prescripţii.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Bruxelles: intensificarea controlului la hotarele cu UE este un imperativ

„Am fost rugaţi să ieşim din maşină, iar apoi salonul acesteia a fost verificat cu ajutorul unui câine. Am fost nevoiţi să deschidem bagajele şi să scoatem afară întreg conţinutul acestora. Apoi automobilul a trecut controlul scanerului”, a povestit un conaţional de-al nostru care se îndrepta spre Bucureşti. El a precizat că înţelege necesitatea acestor măsuri şi nu are nici un fel de pretenţii.

„Noi înţelegem – securitatea este mai presus de orice”, a precizat călătorul.

Decizia de intensificare a controlului la hotarul zonei Schengen a fost adoptată de Consiliul UE la iniţiativa Franţei. Totodată, verificările au devenit mai riguroase la frontierele tuturor ţărilor membre UE.

Anterior, Poliţia de frontieră a Moldovei a declarat, de asemenea, că au fost intensificate măsurile de securitate la toate punctele de trecere.

Fluxul de știri
0