Bruxelles: intensificarea controlului la hotarele cu UE este un imperativ

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Țările-membre ale UE intenționează să amplifice controlul la hotarele externe, dar și să introducă un control sistematic al persoanelor care au dreptul la libera circulație.

CHIȘINĂU, 20 nov — Sputnik. Șefii MAI și ai Ministerelor de justiție din țărilor-membre UE s-au înțeles să intensifice controlul la hotarele externe ale UE. Normele deja permit să fie verificați și cetățenii țărilor UE, a declarat Etienne Schneider, ministrul securităţii interne din Luxembourg, care a prezidat ședința extraordinară, citează RIA Novosti.

Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Ministrul german de Interne: criza imigranţilor pune în pericol spaţiul Schengen

"Este nevoie de intensificarea controlul la hotarele externe. Vă amintesc că actuala legislație deja permite efectuarea unui control sistematic și coordonat, inclusiv în privința persoanelor care au dreptul la libera circulație. Noi am vorbit mult despre acest lucru, acum trebuie să acționăm și să efectuăm aceste controale. Aceasta nu este o opţiune, aceasta este o necesitate", a declarat Schneider la încheierea ședinței.

Anterior, premierul francez Manuel Valls, a declarat că Europa are nevoie de măsuri suplimentare de control la hotarele externe, în caz contrar Schengen-ul poate dispărea. Șeful cabinetului de miniștri al Franţei a declarat că Schengen-ul presupune circulația liberă în interiorul zonei, dar sunt necesare hotare externe sigure pentru a contracara terorismul, contrabanda (cu arme), migrația ilegală.

 

Fluxul de știri
0