Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupta comună contra terorismului va slăbi sancţiunile impuse Rusiei de Occident

© SputnikФлаг террористической группировки "Исламское государство". Архивное фото
Флаг террористической группировки Исламское государство. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Cooperarea în lupta împotriva terorismului internaţional va duce la micşorarea tensiunilor între SUA, UE şi Rusia şi aceasta, la rândul său, va duce treptat la anularea totală a sancţiunilor impuse Rusiei.

CHIŞINĂU, 21 nov – Sputnik. Cooperarea în lupta împotriva terorismului internaţional ar putea duce la slăbirea sancţiunilor impuse de Occident Rusiei, consideră fostul ambasador al Moldovei la NATO, Victor Gaiciuc, ministru al Apărării Republicii Moldova în perioada anilor 2001-2004.

„Această cooperare va duce la micşorarea tensiunilor între SUA, UE şi Rusia şi aceasta, la rândul său, va duce treptat la anularea totală a sancţiunilor impuse Rusiei”, a declarat pentru Sputnik Victor Gaiciuc. 

Ситуация в Сирии - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul precizează că sarcina FAA ale FR în Siria este lupta cu terorismul

Fostul ambasador al Moldovei la NATO susţine că terorismul este o problemă ce poate fi controlată doar în condiţiile unei consolidări dintre Est şi Vest. 

„Escaladarea terorismului va determina SUA şi ţările UE să se alieze cu Rusia împotriva luptei cu terorismul internaţional. Sunt ferm convins că şi SUA şi UE vor conlucra cu Rusia şi vor înţelege că astăzi este important să fie neutralizat nucleul terorismului. De asemenea, trebuie stopată finanţarea terorismului. Altă ieşire nu există”, a declarat ambasadorul. 

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, va efectua o vizită la Washington, marţi, 24 noiembrie, pentru a se întâlni cu omologul său american, Barack Obama, după care se va deplasa în Moscova, joia viitoare, pentru discuţii cu omologul rus, Vladimir Putin,

Într-un discurs susţinut în faţa Parlamentului francez, Hollande şi-a exprimat intenţia de a construi o coaliţie care să distrugă organizaţia teroristă Stat Islamic, care a revendicat atentatele teroriste din Paris din 13 noiembrie.

Fluxul de știri
0