Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grupul de iniţiativă pentru referendumul constituţional a fost înregistrat

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia a fost luată în ședința de vineri, 20 noiembrie. Potrivit hotărârii CEC, grupul de inițiativă, în număr de 775 de persoane, are la dispoziție 3 luni pentru a colecta semnăturile susținătorilor referendumului republican constituțional.

CHIŞINĂU, 20 noiembrie – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a anunţat că a înregistrat grupul de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican constituțional.

Decizia a fost luată în ședința vineri, 20 noiembrie curent.

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul, obligat de CCM să organizeze referendum constituţional

„Potrivit hotărârii CEC, grupul de inițiativă, în număr de 775 persoane, are la dispoziție 3 luni pentru a colecta semnăturile susținătorilor referendumului republican constituțional de modificare și completare a Constituției Republicii Moldova”, notează serviciul de presă al CEC.

În cadrul aceleiaşi şedinţe „CEC a aprobat Regulamentul cu privire la activitatea grupului de inițiativă privind desfășurarea referendumului republican. Actul stabilește documentele necesare pentru înregistrarea grupului de inițiativă, condițiile de activitate a acestuia, modul de susținere financiară a campaniei de inițiere a referendumului, precum și procedura de prezentare a rapoartelor financiare asupra veniturilor și cheltuielilor”, a mai menţionat sursa.

Fluxul de știri
0