Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

O faptă demnă a unui luptător din ”Voievod”

© SputnikСпортсмен федерации "Воевод" Валентин Паскаль
Спортсмен федерации Воевод Валентин Паскаль - Sputnik Moldova
Abonare
Despre cele întâmplate la competiția la care Pascal a ocupat locul I a vorbit miercuri la o conferință de presă, care a avut loc la Centrul de presă Sputnik Moldova, antrenorul echipei moldovenești, vicepreședintele federației ”Voievod”, Oleg Sclifos.

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. O faptă cu adevărat demnă de un bărbat a săvârșit sportivul de la Federația de Lupte Națională ”Voievod”,Valentin Pascal, în timpul competițiilor de kickboxing din orașul românesc Tuzla.

Воевод - Sputnik Moldova
Sport
Trei medalii de aur pentru Moldova

”Adversarul lui Valentin, pornindu-se la luptă, a observat la jumătate de cale că şi-a uitat mănușile și a fost nevoit să se întoarcă. Trei prieteni ai săi care l-au transportat cu mașina au plecat mai departe, dar au fost implicaţi într-un grav accident de circulaţie, în care toți au decedat. Iar sportivul a supraviețuit datorită acestei întâmplări. Pascal câștigase lupta pentru primul loc cu acest băiat, care a fost la înălțime. Aflând despre tragedie, Valentin a cedat toate trofeele câștigate adversarului său, în semn de amintire pentru tovarășii lui care au decedat”, a relatat Sclifos în cadrul conferinţei de presă.

Toţi cei prezenţi la campionat au apreciat fapta destoinică a sportivului moldovean.

În afară de Pascal, învingători în cadrul campionatului de kickboxingde la Tuzla au mai devenit Alexandru Sevastian şi Nicolae Garbuz. Locul doi a fost ocupat de "voievozii" Nicolae Deleru, Andrei Carauş şi Dumitru Sevastian.

Vorbind despre planurile de viitor ale Federației ”Voievod”, președintele ei, Nicolae Pascaru, a precizat că la începutul lunii octombrie sportivii vor participa la competiții pentru profesionişti în orașul Orhei, unde vor veni și luptătorii din România. În noiembrie vor pleca în Spania, unde va avea loc Campionatul mondial la kickboxing. La el vor participa aproximativ 20 de mii de sportivi din 60 de țări ale lumii.

Fluxul de știri
0