Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat adus pe ascuns la Curtea de Apel. Nu va face declaraţii

© Sputnik / Vladimir PolusatovVlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат
Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Filat a fost adus pe uşa din spate a Curţii de Apel, astfel ca să nu fie filmat de presă. Ofiţerii Detaşamentului cu destinaţie specială „Pantera” au îngrădit accesul jurnaliştilor în sala de judecată.

CHIŞINĂU, 18 nov – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat a fost escortat miercuri la Curtea de Apel Chişinău unde se examinează recursul apărării împotriva deciziei Judecătoriei sectorului Buiucani, prin care mandatul de arest preventiv al ex-premierului a fost prelungit cu încă 30 zile.

Filat a fost adus pe uşa din spate a Curţii de Apel, astfel ca să nu fie filmat de presă. Ofiţerii Detaşamentului cu destinaţie specială „Pantera” au îngrădit accesul jurnaliştilor în sala de judecată. 

Avocatul ex-premierului, Igor Popa, a declarat că Filat se află deja în sala de judecată. Popa a anunţat că Filat nu va face nici o declaraţie de presă. 

„Procurorul ne-a informat că domnul Filat nu va putea să facă declaraţii de presă”, a declarat avocatul. 

Игорь Попа Igor Popa - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Apărarea lui Filat a cerut recuzarea judecătorilor

Vladimir Filat a fost prezent la şedinţa Curţii de Apel din 23 octombrie, când a fost examinat recursul apărării împotriva deciziei judecătoriei Buiucani prin care ex-premierul fusese plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Curtea a respins atunci cererea avocaţilor.

Filat a avut posibilitate în ziua de 23 octombrie să discute cu presa preţ de două minute. Ex-premierul a declarat că „se simte bine şi este pregătit moral şi fizic să meargă până la capăt”.

Termenul de arest preventiv pe numele lui Vladimir Filat a fost prelungit cu încă 30 de zile, în datat de 11 noiembrie. Judecătoria Buiucani a acceptat demersul procurorilor anticorupţie.  

Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. 

El are statut de învinuit în dosarul fraudelor bancare. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Dacă va fi găsit vinovat, Filat riscă până la 15 ani de puşcărie.


Fluxul de știri
0