Ascunzișul teroriștilor din Saint-Denis a fost găsit datorită unui telefon mobil

© Sputnik / Rodion ProcaTelefon mobil
Telefon mobil - Sputnik Moldova
Abonare
Telefonul aparținea unuia dintre teroriștii care au luat ostatici în sala de spectacole ”Bataclan” din Paris. Cu ajutorul datelor înregistrate de aparat, anchetatorii au reușit deja să descopere un ascunziș al răufăcătorilor într-un hotel din orașul Alfortville.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Poliția franceză a dat de urmele presupușilor teroriști în suburbia pariziană Saint-Denis cu ajutorul unui telefon mobil, descoperit într-o ladă de gunoi de lângă teatrul ”Bataclan”, transmite RIA Novosti cu referire la ziarul Monde.

E de presupus că telefonul ar fi aparținut unuia dintre teroriști, care a trimis vineri un sms ce conținea următorul mesaj: ”Am ieșit! Începem!” (On est parti on commence”).

Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
O femeie kamikaze s-a aruncat în aer la Paris

Cu ajutorul datelor conţinute de acest aparat, anchetatorii au reușit deja să descopere un ascunziș al răufăcătorilor într-un hotelul din orașul Alfortville. Potrivit publicației, apartamentul din Saint-Denis a atras și el atenția organelor de menţinere a ordinii publice datorită informației extrase din telefon.

Miercuri dimineața, polițiștii au declanşat o operațiune specială în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului, unde un grup de presupuşi terorişti, implicaţi în atacurile din 13 noiembrie, s-au ascuns într-un apartament. Operația a acut ca scop capturarea presupusului organizator al atentatelor teroriste de la Paris, Abdelhamid Abauda.

Potrivit datelor preliminare, au fost reținuți șapte suspecți, iar doi teroriști au fost împușcați, aceștia nefiind identificați. În timpul operațiunii au fost răniți şi cinci polițiști. De asemenea, a fost ucis un câine de serviciu.

Fluxul de știri
0