Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

S-au tras focuri de armă pentru a-i opri pe tinerii cu obiecte de cult islamic

© privesc.euOleg Balan, ministrul de Interne
Oleg Balan, ministrul de Interne - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii de frontieră le-au cerut tinerilor să se oprească, însă aceştia au ignorat somaţia oamenilor legii. Au fost trase focuri de avertisment.

CHIŞINĂU, 18 noiembrie – Sputnik. Ministrul în exerciţiu al Afacerilor Interne, Oleg Balan, a făcut unele precizări cu privire la reţinerea persoanelor care au încercat să traverseze fraudulos frontiera Republicii Moldova cu România, având asupra lor obiecte de cult islamic.

Frontiera RM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doi moldoveni reţinuţi la hotar cu obiecte islamice, având ca destinaţie Franţa

„Cei doi tineri, unul de 19 şi altul de 26 de ani, au fost sesizaţi pe segmentul verde al frontierei, având intenţia de traversare a acesteia spre România. Au fost somaţi să se oprească. Ei nu s-au supus somaţiei poliţiştilor de frontieră. Au fost trase focuri de avertisment şi abia după aceasta ei s-au conformat cerinţelor oamenilor legii”, a precizat Balan.

Ministrul a confirmat faptul că unul dintre ei a fost condamnat anterior la privaţiune de libertate pentru omor şi, aflându-se în penitenciarul din Taraclia, s-a convertit la islam.

Scopul celor doi tineri a fost să traverseze frontiera cu România şi să ajungă în Franţa.

Fluxul de știri
0